Hoe staat het ervoor…..?

Met het broedseizoen in volle gang, zijn bijna alle eitjes in de kolonie uitgekomen. Gisteren, 16 juni, zijn de kleintjes van nestkast 2 uit het ei gekropen. Kan nog niet zien of ze er alle 3 al zijn. In nestkast 4 en 14 zitten in beide kasten 2 al wat grotere jongen. Beide paartjes hadden 3 eitjes gelegd maar gaandeweg het broeden is er toch in beide nesten een ei afgevallen. Het paartje van kast 16 doen gewoon hun ding. Leggen 3 eitjes en brengen ook 3 jongen groot.

Aan de achterzijde is het een ander verhaal. In de nestkasten 35 en 38 kwamen de paartjes terug en begonnen met leggen. Maar opeens waren daar de eitjes weg. Partnerwissel dus!! Waarschijnlijk zullen de nieuw geliefden nog gaan leggen. Groot voordeel is dat er nog lang gierzwaluwen te zien zijn. Het paar in kast 36 broedt nog en zat op 2 eitjes. Echter na een gevecht is er 1 ei buiten het nest beland en zal verloren gaan. Helaas.
Het paartje van kast 37 is op 3 eitjes gaan broeden. Uiteindelijk kwamen er 2 jongen uit en bleef het 3e eitje achter maar werd nog wel bebroed. Het 3e eitje is ook uitgekomen maar het jong had een forse achterstand in haar ontwikkeling. Het jong hield nog even stand maar heeft het toch begeven. Tis hard maar ook de natuur.

1 Reactie op “Hoe staat het ervoor…..?”

  1. Jeanne schreef:

    Dank voor je update, Hans !

Laat een reactie achter