Einde van een mooi seizoen

Beste volgers van de kolonie en liefhebbers van de gierzwaluw. Zoals ieder jaar gebruikelijk zo langzamerhand, wil ik het seizoen afsluiten met een terugblik.

In tijdsbestek van 2 dagen kwam het merendeel van de gierzwaluwen weer terug op hun nesten in de Regulierstraat. Namelijk op 5 en 6 mei komen 8 giertjes terug. Daarna druppelt het nog wat na.
Na wat nest-reparatie en werken aan de relatie verschijnen vanaf 16 mei de eerste eitjes.
Nestkast 2:  3 eitjes
Nestkast 4:  2 eitjes
Nestkast 14: 3 eitjes
Nestkast 16: 2 eitjes
Nestkast 36: 2 eitjes
Nestkast 37: 2 eitjes
Al met al een hele mooie score. Wat echter opviel waren de eitjes die onbevrucht waren, of in elk geval niet uitkwamen. Het broedsel van het koppel uit 14 ging volledig verloren. En van de 2 eitjes in nestkast 36 kwam er ook maar 1 uit. Alle jongen die geboren zijn, zijn goed uitgevlogen.
Wat voor de volgers niet zichtbaar is maar wat wel gebeurd is, is de uitbreiding van bezette nesten. Een aantal van de houten kasten (Roosendaal en Zeist) zijn bezet en ook zelfs bebroed. De totale bezetting van de kolonie zit nu op 12 bezette nesten.

Dit jaar was het pilot jaar met geluid en het streamen onder You Tube. Hier zijn wat manco’s naar voren gekomen waar de komende tijd aan gewerkt gaat worden om het beter te maken.

Ik kijk terug op een zeer geslaagd gierzwaluw seizoen waarbij er weer meer gierzwaluwen zich bij de kolonie hebben aangesloten.
Ik dank alle trouwe kijkers en volgers voor de aandacht en inbreng. Als u specifieke ideeën en/of feedback heeft dan verneem ik dat heel graag.

1 Reactie op “Einde van een mooi seizoen”

  1. herman zegger schreef:

    vandaag, 26 februari 2018, zijn de giertjes op het “sweet swift home”te Tel Aviv alweer verenigd en online te bekijken en -luisteren.

Laat een reactie achter