Het geluid en de rest

Beste volgers van de gierzwaluwkolonie in de Regulierstraat, het is weer tijd voor een update want er gebeurt een hoop in de kolonie. Met nu nog maar 30 dagen op de teller komt het terugkeer moment van de gierzwaluwen wel heel dichtbij. Ondertussen zijn de nestkasten 2, 4 , 14 en 16 ontdaan van oude poepjes, poppen van de luisvlieg en andere ongewenste zaken. En hebben de nestkommen van 14 en 16 een kleine reparatie ondergaan. Waarom? De nestkommen waren op sommige plekken wat laag en de kans zou dan bestaan dat eitjes uit het nestje rollen door “woest gedoe” van de ouders. Ik weet natuurlijk ook dat dit niet de normale gang van zaken is voor een gierzwaluwnest. Want normaal wordt een gierzwaluwnest niet schoongemaakt. Maar ja, ik zit nou in de bevoorrechte positie dat ik de camerakasten makkelijk kan benaderen en dan vind ik het persoonlijk fijn om de terugkerende gierzwaluwen een schoon huis te bieden met betere kansen voor de kleintjes.
Het geluid streamen bij de kasten gaat lukken. Het is nu zo dat de microfoons die in de camera’s zitten te veel geluid opvangen. Dit betekent dat ik een gesprek 4 huizen verderop op straat letterlijk kan volgen. Dat is niet wenselijk. Om dit op te lossen worden er kleine microfoontjes in de kastjes geplaatst. Denk maar aan een microfoon die ook in een carkit zit.
Er zullen 8 camera’s voorzien zijn geluid. Dat is fantastisch (meer als ik verwacht had). De website, en dan met name het cameragedeelte, krijgt een andere “look”. Alle 8 camera’s staan dan op een pagina.

Klik op de link voor een voorproefje. (Geluid staat uit).

6 Reacties op “Het geluid en de rest”

 1. Fleur schreef:

  Mooie beelden live. Ik kan niet wachten tot de eerste schrie.

 2. Jeanne schreef:

  Moet je eerst een account verificatie doen , om een kast te kunnen bekijken ? Zo staat het er

 3. Marian schreef:

  Bedankt Herman dan wachten we even af.

 4. herman zegger schreef:

  klopt Marian. En als je inlogt dan kom je niet bij de camera-instellingen terecht, het is mij tenminste niet gelukt. Even afwachten maar tot alles online gaat.

 5. Marian schreef:

  Als ik op de link klik komt er een melding dat ik moet inloggen om naar you tube te gaan

 6. herman zegger schreef:

  “klinkt”allemaal prima en ja, ik zou de boel ook reinigen,alles immers voor de kleintjes idd.

Laat een reactie achter