En jawel, daar is de eerste…..

Net om 11.30 zie ik de eerste gierzwaluw boven de kolonie. Een blijver, want deze is heerlijk aan het fladderen, buitelen en rondjes draaien. Nog wel alleen maar met dit mooie weer en de zuidelijke wind kan het wel eens hard gaan vandaag….
Hier staan in elk geval alle alarmen aan.

18 Reacties op “En jawel, daar is de eerste…..”

 1. Dirk schreef:

  Ja hoor, kijk net in de tuin omhoog en ook hier in de Celebesstraat in Haarlem zijn de eerste 4 weer verschenen .
  Gelijk de site gekeken hoe het er weer voor straat !

 2. A.J. Gras schreef:

  Ze scheren en buitelen, hier in het Limburgse Nuth. Blijvers dus.

 3. Rick Visser schreef:

  Vanavond 5 mei, in Amersfoort, zo rond kwart over zeven buiten in de tuin (dichtbij het centrum) bezig, hoorde ik plotseling het inderdaad zo bekende geluid. Omhoogkijkend een flinke groep gespot van naar ik schat toch wel zo’n twintig gierzwaluwen.

 4. A.J. Gras schreef:

  Al dagen naar ze uit aan het kijken, al wandelend met de hond, vandaag het o zo vertrouwde geluid in de lucht. Andere jaren was het altijd een beetje binnendruppelen. Zojuist toch een groep van zo’n 25 à 30 gierzwaluwen boven mijn huis. Weer een zomer lang genieten van die beestjes.

 5. jonkofied schreef:

  Hier in den bosch vandaag de eerste gehoord en gezien,
  mooi dat ze weer in het land zijn,en blijf het volgen hier.

 6. Lenie van den Bos schreef:

  Gistermiddag de eerste gehoord en gezien in Rozenburg Zuid-Holland! Nog niet in onze wijk helaas. Vol spanning aan het afwachten wanneer de luchtacrobaten ons weer komen verblijden?

 7. Joop schreef:

  Gisteren twee boven Goes-Zuid. (Hertenkamp). En vanochtend vroeg boven de wijk fouragerend (Blijvers). Terwijl ik dit schrijf komen er vier in formatie laag over en zijn weer verdwenen. (Doortrekkers?)

 8. Marian schreef:

  In middelburg nog niet gezien jammer genoeg

 9. herman zegger schreef:

  nog steeds geen touchdown te Haarlem. Ben benieuwd in welke nestkast het eerste giertje zal gaan overnachten

 10. niwa schreef:

  Heerlijk: Zojuist de eerste 3 gierzwaluwen boven Voorburg gehoord en gezien!

 11. Freddy schreef:

  Vandaag 3 mei is een bewolkte dag, maar de zon komt nu aant eind van de middag door. En met de zon zie ik 2 gierzwaluwen fladderen en duiken boven het Ramplaankwartier in Haarlem! Heel leuk natuurlijk.
  (15.32 uur)

 12. Roel schreef:

  Vandaag in Alkmaar, de eerste twee GZ gespot!

  ’t Giet oan!!

  Roel

 13. M luijmes schreef:

  2 gierzwaluwen 1mei 2017 13.15 oud west Amsterdam.Bellamystraat hoed ten Katestraat. Altijd grote kolonie.

 14. Hier in Goes nog niet gezien. Oude plek (dakkapelletje) verwijderd en vervangen door een dakraam maar wel 2 speciale dakpannen ernaast geplaatst dus ben benieuwd of ze terugkomen. Het nest heb ik ook weer terug geplaatst onder een pan.

 15. albert nobel schreef:

  Ja idd heerlijk het gaat weer beginnen. Heb een kast al een paar jaar bezet en een kast vorig jaar bezet maar nog niet in gebroed.Maar ook 2 kasten vorig jaar ontdekt. Dus wordt spannend. Wens iedereen een mooi gierzwaluw broedseizoen.

 16. Jan Talens schreef:

  Yes!! Gefeliciteerd, toppie joh. Fijn gevoel. De Geluksbrengers. Ik heb al jaren een zwaluw familie in de nok van mijn huis. Zit ook al steeds omhoog te staren hier in Franeker, maar hier nog niet. Toch blijft het een heftig idee dat ze van zo ver komen reizen. Succes met de broed. Tof idee die camera’s.

 17. Els schreef:

  Mooi op tijd, wat fijn dat het weer gaat gebeuren!

 18. Trees schreef:

  Spannend, ook in Friesland zijn we in spanning. Afgelopen week twee nieuwe nestkasten opgehangen. Er hangen er nu zes. En volgend jaar ga ik ook proberen om er een camera in te hangen!
  Bedankt voor de info en alle updates, jullie hebben een top site!

  Groetjes Trees

Laat een reactie achter