En dan komt het afscheid………

Het gierzwaluwseizoen begint haar einde te naderen. Dat betekent dat de eerste gierzwaluwen vanaf nu al weer aan de terugreis naar Afrika gaan beginnen. Dat zullen in eerste instantie de gierzwaluwen zijn die nog geen nestbinding hebben maar ook de eerste jongen gaan uitvliegen. Zo ook in de Regulierstraat. De jongen van nestkast 2 zijn zo goed als volgroeid en volgens de planning zouden ze  morgen (16 juli) gaan uitvliegen. De ouders komen al minder frequent op het nest om er voor te zorgen dat de jongen hun vlieggewicht bereiken. Anders zijn ze simpelweg te zwaar. Als de weersomstandigheden goed zijn dan zullen de jongen in de late avond het “ruime sop” kiezen. Het jong van nestkast 36 zal medio augustus vertrekken.

3 Reacties op “En dan komt het afscheid………”

 1. Peter Pennock schreef:

  Met de laatste telling in de Velserbroek leek het erop dat er al een paar nesten verlaten waren. Ik ga ze zeker missen al die mooie Gierzwaluwen.

 2. vrije vogel schreef:

  In navolging van een eerder onderhoud met @Hans,
  Tweehonderd+ stuks voor een bui uit vanmiddag mogen waarnemen. Direct boven m’n hoofd.
  Ongehoord, zó indrukwekkend. Helaas geen beelden van kunnen schieten, want,
  a/ geen camera bij mij
  b/ stortbui

  Iemand hier op het forum die wél beelden heeft van soortgelijke evaring?

 3. vrije vogel schreef:

  Tsja, het nakende afscheid. Tot het volgende seizoen dan maar weer.

  Voor de meelezers nog het volgende,
  Alhier te Opsterland de laatste weken, gelijk met vorig jaar, meermaals het aantal van 25+ ApusApus bij elkaar gezien. Een mooi gezicht, dat is.

Laat een reactie achter