Afstoffen….

Beste gierzwaluwliefhebbers en trouwe volgers van de gierzwaluwkolonie in de Regulierstraat Haarlem. De ergste winterperikelen hebben we weer achter ons en opeens staan er nog 59 dagen te gaan op de teller. Dan wordt het tijd om de zaak weer af te gaan stoffen en in gereedheid te brengen voor het komende broedseizoen 2017.

Wat gebeurt er en wat gaat er gebeuren de komende weken?

Momenteel wordt er hard gewerkt om geluid te streamen bij de beelden. Waarschijnlijk zullen er in eerste instantie 4 camera’s geluid streamen. Dus dat wordt extra genieten. Binnenkort zal ik de camera’s weer schoonmaken en scherpstellen. Tevens zal ik de nestkasten schoonmaken. Dat wil zeggen eventuele losse uitwerpselen en andere zaken verwijder ik. Het nest laat ik in tact. Haal nooit het nestkommetje van een gierzwaluw weg!! 

Verder ga ik mijn vizier richten op het zuiden en ga ik de terugkeer van de gierzwaluwen volgen. Wanneer bereiken de eersten zuid Europa? Wanneer wordt de eerste gezien in Nederland?

Kortom er staat genoeg op het programma. Ik wens jullie allen heel veel kijkplezier en genieten van onze mooie gierzwaluw.

4 Reacties op “Afstoffen….”

 1. Els schreef:

  Nog een maand..en dan met geluid,wat een vooruitgang zal dat zijn. Veel succes gewenst met het monteren en andere technische zaken!

 2. Jeanne schreef:

  Geweldig, 4 kasten met geluid !!! TOP !

 3. Marian schreef:

  Geweldig,bedankt voor de tip dat ze weer in tel aviv zijn ,mooi 2 in de kast nu

 4. herman zegger schreef:

  4 maar liefst. Mooi! Zelf zat ik de afgelopen dagen in het diepe zuiden van Spanje maar ik heb ze daar nog niet gespot, helaas. Het weer was ook niet al te best maar deze week wordt het overal in zuidspanje 20 t0t 27 graden dus de eerste meldingen zullen wel snel komen. Op het nest in Tel Aviv zijn ze er al weer een tijdje.

Laat een reactie achter